1. Avaleht
  2. »
  3. Inspiratsioon
  4. »
  5. Teadmised kohvist
  6. »
  7. Kuidas valmistada kohvi

Kuidas valmistada kohvi

Paljude jaoks meist on kohv justkui rituaal – rõõm ei peitu mitte ainult tassitäies valmis kohvis, vaid ka kohvi valmistamise protsessis, enda ainulaadse kohvivalmistamise protsessi leidmises ja selle täiustamises. Seega, et aidata sind teekonnal suurepärase tassitäie kohvini, anname mõned enda näpunäited ja nipid!

Nõuanded kohvi valmistamiseks

Korrektne vee temperatuur

92oC – 96oC järgi lubab kohviaroomidel vabaneda. Kasutage reguleeritava temperatuuriga kannu, et olla kindel temperatuuris.

Korrektne kogus

Kasutage 6-8 grammi kohvi 150 m vee kohta. Kui soovite kangemat kohvi, kasutage tumedat rösti, selle asemel et suurendada kohvikogust.

Puhtad seadmed

Puhastage regulaarselt oma kohvimasinat katlakivist. Kui võimalik, kontrollige ka kohvimasina temperatuuri.

Hoiustage kohvi pimedas kohas

Jahvatatud kohv on väga tundlik ning selle meeldiv aroom aurustub väga kiiresti, kui paki lahti jätate. Selle tõttu hoidke kohvi oma originaalpakendis ning asetage see omakorda õhukindlasse konteinerisse.

Kohvi jahvatamine

Selleks, et kohv maitseks võimalikult hea, on oluline valida kohvivalmistusmeetodile sobiv kohvijahvatus. Kui oled ostnud jahvatatud kohvi, järgi sobivaima valmistusviisi valimiseks kohvipakil olevat õpetust. Kui aga kasutad kohviube, siis kontrolli kohviveski või kohvimasina.

Otse tassis – peen

Kui valmistad kohvi otse tassis, vali peene jahvatusega kohv, mis laseb kogeda kohvi erinevaid maitsenüansse. Meie Medium Roast In Cup on peene jahvatusega kohv, mis on loodud spetsiaalselt selle valmistamismeetodi jaoks.

Filter – keskmine / peen

Filtrikohv on peenem ja seda nimetatakse filtri jaoks jahvatatud kohviks mõndades riikides. Meil on mitu maitsvat filtrikohvi, mille hulgast valida, alustades kõige kergema röstiga Keskmine Röst kuni tumedaks röstitud Kharisma.

Presskannus või perkolaatoris – jämedam

Jämeda jahvatusega kohv sobib eriti hästi presskannu ja perkolaatori jaoks. Meie Prezzo on valmistatud spetsiaalselt nende kohvivalmistamise meetodite jaoks.

Mokakannus – peen

Kui valmistad kohvi mokakannus, kasuta peene jahvatusega kohvi.

Chemex – jäme

Kohvi valmistamine Chemex purgis – see aeglane valmistusprotsess vabastab ja toob esile kohviaroomi ning pisimad maitsenüansid. Selle jäme filter eemaldab enamuse õlidest ja pisikesed kohviosakesed ning annab kohvile tõeliselt puhta maitse. Kasutage jämedalt jahvatatud kohvi.