Kohvi maitsenüansse mõjutavad väga paljud sammud ja etapid – alates kohvipuu seemne mahapanekust kuni hetkeni, mil kohv sinu tassis tõmbab. Kohvi maitse ja aroom sõltuvad suuresti sellest, millises maailmanurgas kohv kasvatati, kui viljakas oli muld, kui palju päikesevalgust kohvipuu sai ning kuidas kohv koristati ja kuidas seda töödeldi.
Toorkohvi maitse erineb hooajast hooaega ja sõltub ka sellest, mis hetkel vilju korjatakse. Et kvaliteet vastaks ootustele, kasutatakse võrdlemisel kohvi tootjamaadest saadud näidiseid. Näiteks – ainult siis, kui on selge, et pakutav partii Etioopia kohviube lõhnab ja maitseb nii, nagu Etioopia kohv lõhnama ja maitsema peab, võib selle ära tellida. Kui toorkohv kohale saabub, maitstakse kohvi uuesti, et selgitada, millistes proportsioonides seda toodetavatesse segudesse lisada võib. Professionaalne kohvimaitsja hindab toorkohvi välimust, mahedust, aroomi, happesust ja täidlust.
Meie kõige populaarsemad kohvisegud võivad koosneda kuni kuuest erinevast riigist pärit ubadest. Meie kohvisegude põhi koosneb peamiselt Brasiiliast pärit kohviubadest. Selle põhjuseks on nende mahe, magus maitse ja pähkline nüanss. Brasiilia kohviubadele lisatakse Kolumbiast, Kesk-Ameerikast ja Ida-Aafrikast pärit aromaatsemaid kohviube, et anda kohvile eristuv iseloom, tasakaalustatum ja täidlasem maitse.
Brasiilias kasvatatakse kohvi suurtes istandustes, päikeselistes tingimustes ja mitte kõrgel merepinnast. Tüüpiline Brasiilia kohv on tavaliselt hästi tasakaalustatud maitsega, kergelt pähkline ja madala happesusega. Kohvi kuivatatakse seal üldiselt päikese käes, mille tulemusel saab kohv magusa maitse.
Kolumbias kohv kasvab troopilistes metsades, merepinnast juba kõrgemal, eelistatult teiste viljapuude varjus. Aeglane kasvuprotsess lubab suhkrutel välja areneda, mis annab kohvile täidlase maitse, pika järelmaitse ja hästi tasakaalus happesuse.
Tansaanias kasvavad oad kõrgel mägedes lauspäikese käes. Mäenõlvadel ja vulkaanide ümbruses on mineraalidest pakatav muld – nii saavutab kohv lillelise värskuse ja happesuse, mis meenutab troopiliste puuviljade maitset.
Etioopias kasvab kohv kõrgel mägedes, väga viljakas mullas. See kohv on vürtsika maitsega, värskelt happeliste nüanssidega ja intensiivselt tsitruseline. Kohvi austajad armastavad Etioopia kohvi, kuna Etioopia on kohvi sünnimaa ja seal kasvanud kohvil on ainulaadne, segiajamatu maitse.
Keenia kohv kasvab enamasti päikese käes, mis annab kohvile magusa ja elegantselt puuviljase nüansi ning põneva aroomi. Keenia kohvis on tunda kerget happesust ja õrna mustsõstra maitset.