Paljude jaoks meist on kohv pigem rituaal, mitte lihtsalt jook. Rõõm ei peitu mitte ainult tassitäies valmis kohvis, vaid ka kohvi valmistamise protsessis, just sulle omase kohvivalmistamise viisi leidmises ja selle täiustamises. Et aidata sind teekonnal suurepärase tassitäie kohvini, anname mõned näpunäited ja nipid!
Parim veetemperatuur, mis laseb kohviaroomidel kõige paremini avaneda, on 92-96 kraadi Celsiuse järgi. Võimalusel kasutage reguleeritava keemistemperatuuriga kannu.
Koguse rusikareegel näeb ette 6-8 grammi kohvi 150 m vee kohta. Kui soovite kangemat ja tugevama maitsega kohvi, kasutage tumedamat rösti, selle asemel et suurendada kohvikogust.
Puhastage regulaarselt oma kohvimasinat katlakivist. Kui võimalik, kontrollige ka kohvimasina temperatuuri – kui kuuma vett see täpselt kohvipurule suunab?
Jahvatatud kohvi meeldiv aroom lendub ja lahjeneb väga kiiresti, kui paki lahti jätate. Oluline on hoida kohvi oma originaalpakendis ning asetada see omakorda õhukindlasse, läbipaistmatusse purki või topsi, mille sees on pime.
Selleks, et kohv maitseks võimalikult hästi, on oluline valida eelistatud valmistusmeetodile sobiv kohvijahvatus. Kui oled ostnud jahvatatud kohvi, järgi sobivaima valmistusviisi valimiseks kohvipakil olevat õpetust. Kui aga kasutad kohviube, siis kontrolli kohviveski või kohvimasina jahvatust. Müügil ka kohviveskid, millel saab jahvatuse jämedust reguleerida.
Kui valmistad kohvi otse tassis, vali peene jahvatusega kohv, mis laseb kogeda kohvi erinevaid maitsenüansse. Meie Medium Roast In Cup on peene jahvatusega kohv, mis on loodud spetsiaalselt selle valmistamismeetodi jaoks.
Ka filtrikohv on pigem peenema jahvatusega. Meil on valikus mitu maitsvat filtrikohvi – näiteks Keskmine Röst või tumedaks röstitud Kharisma.
Jämeda jahvatusega kohv sobib eriti hästi presskannu ja perkolaatori jaoks. Meie Prezzo on valmistatud spetsiaalselt sellist kohvivalmistusviisi silmas pidades.
Kui valmistad kohvi mokakannus, kasuta peene jahvatusega kohvi.
Kohvi valmistamine Chemex purgis – see aeglane valmistusprotsess vabastab ja toob esile kohviaroomi ning pisimad maitsenüansid. Selle jäme filter eemaldab enamuse õlidest ja pisikesed kohviosakesed ning annab kohvile tõeliselt puhta maitse. Kasutage jämedalt jahvatatud kohvi.