1. Avaleht
  2. »
  3. Inspiratsioon
  4. »
  5. Teadmised kohvist
  6. »
  7. Kuidas valmistada kohvi

Kuidas valmistada kohvi

Paljude jaoks meist on kohv pigem rituaal, mitte lihtsalt jook. Rõõm ei peitu mitte ainult tassitäies valmis kohvis, vaid ka kohvi valmistamise protsessis, just sulle omase kohvivalmistamise viisi leidmises ja selle täiustamises. Et aidata sind teekonnal suurepärase tassitäie kohvini, anname mõned näpunäited ja nipid!

Nõuanded kohvi valmistamiseks

Korrektne vee temperatuur

Parim veetemperatuur, mis laseb kohviaroomidel kõige paremini avaneda, on 92-96 kraadi Celsiuse järgi. Võimalusel kasutage reguleeritava keemistemperatuuriga kannu.

Korrektne kohvipuru kogus

Koguse rusikareegel näeb ette 6-8 grammi kohvi 150 m vee kohta. Kui soovite kangemat ja tugevama maitsega kohvi, kasutage tumedamat rösti, selle asemel et suurendada kohvikogust.

Puhtad seadmed

Puhastage regulaarselt oma kohvimasinat katlakivist. Kui võimalik, kontrollige ka kohvimasina temperatuuri – kui kuuma vett see täpselt kohvipurule suunab?

Hoiustage kohvi pimedas ja õhukindlalt

Jahvatatud kohvi meeldiv aroom lendub ja lahjeneb väga kiiresti, kui paki lahti jätate. Oluline on hoida kohvi oma originaalpakendis ning asetada see omakorda õhukindlasse, läbipaistmatusse purki või topsi, mille sees on pime.

Kohvi jahvatamine

Selleks, et kohv maitseks võimalikult hästi, on oluline valida eelistatud valmistusmeetodile sobiv kohvijahvatus. Kui oled ostnud jahvatatud kohvi, järgi sobivaima valmistusviisi valimiseks kohvipakil olevat õpetust. Kui aga kasutad kohviube, siis kontrolli kohviveski või kohvimasina jahvatust. Müügil ka kohviveskid, millel saab jahvatuse jämedust reguleerida.

Tassikohv – peen

Kui valmistad kohvi otse tassis, vali peene jahvatusega kohv, mis laseb kogeda kohvi erinevaid maitsenüansse. Meie Medium Roast In Cup on peene jahvatusega kohv, mis on loodud spetsiaalselt selle valmistamismeetodi jaoks.

Filterkohvimasin – keskmine / peen

Ka filtrikohv on pigem peenema jahvatusega. Meil on valikus mitu maitsvat filtrikohvi – näiteks Keskmine Röst  või tumedaks röstitud Kharisma.

Presskann või perkolaator – jämedam

Jämeda jahvatusega kohv sobib eriti hästi presskannu ja perkolaatori jaoks. Meie Prezzo on valmistatud spetsiaalselt sellist kohvivalmistusviisi silmas pidades.

Mokakann – peen

Kui valmistad kohvi mokakannus, kasuta peene jahvatusega kohvi.

Chemex – jäme

Kohvi valmistamine Chemex purgis – see aeglane valmistusprotsess vabastab ja toob esile kohviaroomi ning pisimad maitsenüansid. Selle jäme filter eemaldab enamuse õlidest ja pisikesed kohviosakesed ning annab kohvile tõeliselt puhta maitse. Kasutage jämedalt jahvatatud kohvi.