Kohvi riigid ja maitse

Ühes tassis kohvis peitub üle 900 erineva aroomi – seda on umbes kaks korda rohkem kui veinis. Nende aroomide ja maitsete väljaareng sõltub sellest, kus maailmajaos kohv kasvab, millises pinnases, kui viljakas mullas, millises valguses ja kui hoolikalt kohvi töödeldakse pärast lõikust. Teisisõnu, kohvi maitset mõjutab iga samm kohvi kasvu jooksul, alates seemne mulda istutamisest kuni tassi jõudmiseni. Allpool saate lugeda rohkem erinevatest riikidest pärit kohvi kohta.

Kolumbia

Siin kasvab kohv troopilistes metsades, meretasemest kõrgel, eeldatavalt puuviljapuude varjus. Aeglane kasvuprotsess lubab suhkrutel välja areneda, mis annab kohvile täidlase maitse, pika järelmaitse ja hästi tasakaalus happesuse.

Kaffeplantage Brasilien

Brasiilia

Brasiilias kasvatatakse kohvi suurtes istandustes, päikeselistes tingimustes ja üsna madalal kõrgusel meretasemest. Tüüpiline Brasiilia kohv on tavaliselt hästi tasakaalustatud maitsega, kergelt pähkline ja madala happesusega. Kohvi kuivatatakse üldiselt päikese käes, mille tulemusel saab kohv magusa maitse.

Paljudes meie kohvides on kasutatud Brasiilia kohvi alusena, millele segame juurde mujalt pärit kohvi, seda läbi lisades erinevaid maitseid ja aroome kohvile.
 

Tansaania

Siin kasvavad oad päikese käes, kõrgel mägedes, mineraalidest pakatavas mullas, mäenõlvadel ja vulkaanidel ning sedasi saavutab kohv lillelise värskuse ja happesuse, mis meenutab troopiliste puuviljade maitset.

Etioopia

Kohvi päritolumaa, kus kohv kasvab kõrgel mägedes, väga viljakas mullas. Etioopia kohv on vürtsika maitsega, värskelt happeliste nüanssidega ja intensiivselt tsitruseline. Kohvi austajad armastavad Etioopia kohvi, kuna sellel on kõige ainulaadsem maitse kogu maailmas.

Keenia

Keenia kohv kasvab enamasti päikse käes, ilma varjus olemata, mis annab kohvile magusad ja elegantsed puuvilja nüansid ja huvitava aroomi. Keenia kohvis on tunda kerget happesust ja õrnalt mustsõtra maitset.