Kuna toorkohvi maitse erineb hooajast hooaega ja ka lõikushooajal, kasutatakse näidiseid kohvi tootvatest riikidest, et teha selgeks, milliseid portse osta. Kui toorkohv kohale saabub, maitstakse kohvi uuesti, et teha kindlaks segude proportsioonid. Kohvimaitsja hindab toorkohvi välimust ja ka mahedust, aroomi, happesust ja täidlust.
Meie kõige populaarsemad kohvisegud koosnevad neljast kuni kuuest erinevast riigist pärit ubadest. Meie kohvisegude põhi koosneb peamiselt Brasiiliast pärit kohviubadest. Selle põhjuseks on nende mahe, magus maitse ja pähkline nüanss. Brasiilia kohviubadele lisatakse Colombiast, Kesk-Ameerikast ja Ida-Aafrikast pärit aromaatsemaid kohviube, et anda kohvile eristuv iseloom, tasakaalustatum ja täidlasem maitse.