Kuidas me loome oma kohvisegusid

Eri piirkondadest pärinev kohv omab erinevaid maitsevarjundeid. Kasutades neid komponente luuakse unikaalsed segud, mille maitsebukett on püsiv aastaringselt.

Kohv on toorainena väga tundlik, tema maitseomadusi mõjutavad näiteks vihmad, päikesevalguse hulk ning kasvupinnas. Sellest tulenevalt jälgitakse pidevalt igat retsepti kuuluvat komponenti ning vajadusel muudetakse retsepti, et valmis kohvisegu maitseomadused oleksid muutumatud. Nii garanteeritakse, et ostes poest paki Löfbergs Lila kohvi on selle maitseomadused alati samad.

Toorkohv saabub konteineritega meie Karlstadi tehasesse peaaegu iga päev. Löfbergs Lila tehases on olemas eriväljaõppega inimesed, kes kohvi maitsevad – degusteerijad. Nemad otsustavad kohvioa retseptis kasutamise täpse koguse. Seda protsessi nimetatakse klassifitseerimiseks.

Kohvi degusteerijaks saamine on pikk ja keeruline protsess. Proovides erinevatest kasvukohtadest ning eri korjetest pärinevaid näidiseid, õpivad nad tundma kohvi peenemiad maitsenüansse ja käitumist. Selle protsessi tulemusena määratakse kindlaks konkreetsele kohvile iseloomulikud maitseomadused.

Loe lisaks meie kohviubadest

Säck-med-bönor