Valmistamine

Puhtad seadmed
Vana kohvi jääk ja puhastamata kohvi valmistamise seadmed annavad ka värskele kohvile ebameeldiva maitse. Veenduge enne kohvi valmistamist, et kohvianum ja kohvifilter on korralikult puhastatud. Kohvianumat pestakse seebise veega ja loputatakse korralikult. Kohvimasinast tuleb korrapäraselt eemaldada veest tekkinud sade. Veest tekkinud sadet saab eemaldada happe ja veega, näiteks äädikat kasutades. Pärast sademe eemaldamist tuleb kohvianumat põhjalikult loputada.

Külm värske vesi
Laske veel natuke aega kraanist joosta ja täitke seejärel kohvianum värske veega. Torustikus seisnud vesi ei ole hea maitsega. Arvestades, et kohvi koosneb 98,5 protsendi ulatuses veest, on selle kvaliteet väga oluline.

Annustamine
Soovitame anustamiseks kasutada Löfbergs Lila mõõtlusikat. Rusikareegel on järgmine: üks mõõtlusikatäis (ligikaudu 7 g) ühe tassi kohvi kohta (ligikaudu 150 ml). Kui te armastate kangemat kohvi, valige pigem tumedam röst, mitte suurem kohvikogus.

Õige kohvivee temperatuur on 92-96 °C
Hea kohvi valmistamiseks peaks vee temperatuur olema 92-96 °C. Selline vesi toob kõige paremini esile meeldiva maitse ja aroomi kuid ei tõmba kohvist välja kibedat maitset.

Valmistamisaeg
Et kohv saavutaks õige kanguse, peaks see kuuma veega kokkupuutes olema 5-6 minutit. Lühema ajaga tuleb kohvist välja pigem kibe maitse. Sobiv kogus on korraga valmistada 6-8 tassitäit kohvi.

Soojas hoidmise temperatuur 80-85 °C
Ärge hoidke kohvi soojas üle 30-40 minuti. Kohvi tuleb juua värskelt! Kui siiski osutub vajalikuks kohvi soojas hoida, peaks temperatuur jääma vahemikku 80-85 °C. Kui kohvi kohe ära ei jooda, võiks seda hoida termoses. Ärge kunagi soojendage üles jahtunud kohvi!