Ost ja valik

Kohvi valimisel on tähtis teie isiklik maitse-eelistus, kohvi valmistusviis ja vee kvaliteet.
 

Maitse
Kohvi maitse-eelistused on väga isikupärased ja sageli sõltuvad ka harjumusest. Samuti on oluline kus ja kuidas kohvi juuakse. Hommikuti võidakse eelistada pehmema maitsega kohvi. Pärast vürtsikat ja tugevat einet, sobib kangem kohv jne. Seepärast on hea proovida erinevaid saadaolevaid kohvisegusid: filtrikohvi, kanget türgi kohvi, lahustuvat kohvi, espressot – heledama ja tumedama röstiga kohvi jne.

Valmistamine
Valige kohvi jahvatus vastavalt valmistamisviisile. Keedukohv türgi kohvi valmistamiseks, filtrikohv filtriga kohvimasina jaoks, jämedam kohvijahvatus keetmise teel valmistamiseks, lahustuv kohv kiirkohvi valmistamiseks, presskannukohv presskannus kohv valmistamiseks jne. Mokakohvi ja espressokohvi kasutatakse mokakohvikannudes ja espressomasinates.

Vee kvaliteet ja kohvi annustamine

Vee karedus ja muud omadused mõjutavad oluliselt kohvijoogi maitset. Vee omadused on piirkonniti väga erinevad.  Sobiva kohvisegu ning õige koguse leidmiseks tuleb lihtsalt katsetada.