Kohviubade_jahvatamine-792x320

Kohviubade jahvatamine

Jahvataja on väga oluline, ükskõik kas sa ostad jahvatatud kohvi või jahvatad oma ube ise.

Sama segu võib maitsta väga erinevalt, olenevalt sellest kuidas sa jahvatad. Jämedam jahvatus teeb kohvi kergemaks ja värskemaks. Peenem jahvatus teeb kohvi täidlasemaks ja ümaramaks, aga ka tugevamaks.

Väga oluline on kasutada kõrge kvaliteediga jahvatuskettaid, mis jahvatavad võimalikult ühtlaselt, kuna see mõjutab maitset. Kulunud või madala kvaliteediga jahvatajad võivad kohvi üles kuumutada või isegi ära kõrvetada. Ketastega saab ühtlasema jahvatuse võrreldes teradega jahvatajaga. Kui sul on espressomasin, on sul vaja spetsiaalset espressojahvatajat, millel on jahvatuskettad.

Jahvata kohv vahetult enne selle kasutamist, sedasi säilitad sa võimalikult palju aroomi. Sa võid ka osta jahvatatud kohvi suletud konteineris.