header_Hea_kohvi_valmistamine792x320

Viis lihtsat sammu – kuidas teha tõeliselt hea tassitäis kohvi

Kohvimaitse on väga individuaalne ja võib erineda olenevalt sellest kus, millal ja kuidas sa seda jood. Selle pärast soovitame sul katsetada erinevate meetodite, röstide ja segudega.

1) Hoiusta pimedas ja jahedas kohas

Su kohvioad on käsitsi korjatud, suurtel kõrgustel ühest riikidest ekvaatori ümber. Pärast seda on see läbinud ilmatu pika teekonna. Nii et palun kohtle oma kohvi armastuse ja austusega. See on seda väärt. Jäta meelde, et jahvatatud kohv on üsna tundlik. Need armsad aroomid lähevad kiiresti raisku, kui kott lahti jäetakse. Seega, jäta kohv tema algsesse kotti ja see omakorda õhukindlasse konteinerisse, mida hoia eelistavalt külmkapis.

2) Kanna oma kohvimasina eest hoolt

Su kohvimasin peab olema ideaalses korras, et su kohv hästi maitseks. Hoia seda puhtana ja eemalda sellest katlakivi regulaarselt. Kui saad, kontrolli ka selle temperatuuri. Kohv peab hoidma kõrget temperatuuri, et vabastada kõik erinevad aroomid. Eelistavalt peaks vesi olema 92 ja 96 kraadi vahel. Kui su kohvimasin ei hoia õiget temperatuuri, on parem keeta eraldi vett ja valada kohvi peale läbi filtri.

3) Õige kogus

Su kohv on tavaliselt segu eri tüüpi maitsvatest ubadest. Selleks et kohv maitseks võimalikult hästi, on oluline, et sa kasutad õiget kogust. Kasuta kohvikulpi või ühte kuhjaga supilusikatäit ühe tassitäie jaoks (6 – 8 g 1,5 dl jaoks). Kui sa soovid kangemat kohvi, on parem kasutada tumedamat rösti, selle asemel et lisada rohkem kohvi.

4) Proovi midagi uut

Enamik meist on harjumuse orjad ja joovad tavaliselt sama maitsvat kohvi iga päev. Aga ma soovitan sul aeg-ajalt midagi uut proovida. Kui sa valmistad tavaliselt oma kohvi kohvimasinas, siis miks mitte proovida pruulida või presskannu? Proovi ise oma ube jahvatada. Kui sa jood tavaliselt mõõdukalt röstitud, siis proovi tumedat rösti. Proovides erinevaid meetodeid ja röste, võin sulle garanteerida, et sa avastad uusi, imelisi maitseid!

5) Sulge oma silmad ja naudi

Kohv on tõeline käsitöö ja töötab väga hästi, kui sa tahad lõõgastuda (kuigi enamasti kasutatakse seda stimulandina). Seega, kasuta kõiki oma meeli. Haistmine ja maitsmine. Või sulge oma silmad järgmine kord, kui keegi asetab kuuma, aromaatse tassitäie kohvi sinu ette. Kujuta ette, et sa seisad Brasiilia värvikates farmides, Andide rohelistel mäenõlvadel või Keenia mägedes. Ja mis kõige tähtsam – naudi!

Hea_kohvi_valmistamine-792x320